Όταν προσεγγίζουμε την ιστορία της αρχιτεκτονικής είναι αναπόφευκτο να μιλάμε για μάρμαρο. Η λέξη ετυμολογείται από την αρχαιοελληνική «μάρμαρος»  που σημαίνει λαμπερός λίθος. Γίνεται, λοιπόν, άμεσα κατανοητό, πως η μοναδική ομορφιά του υλικού ήταν αντιληπτή ήδη από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, καθιστώντας την αξία του διαχρονική. Ταυτόχρονα, οι γρανίτες και χαλαζίες, χάρη στην ισχυρή σκληρότητά τους και την λαμπερή όψη τους, προσφέρουν εξαιρετική ομορφιά η οποία αντέχει στον χρόνο λόγω της υψηλής ανθεκτικότητας των υλικών. Κάθε πέτρα επιλέγεται προσεκτικά για την εξασφάλιση της  ποιότητας του τελικού αποτελέσματος.

            Οι δυνατότητες εφαρμογής μαρμάρων, γρανιτών και χαλαζιών είναι απεριόριστες. Οι πολυτελείς δαπεδοστρώσεις και επενδύσεις σκαλών, διακοσμούν με εντυπωσιακό τρόπο οποιονδήποτε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, τόσο σε απλές κατοικίες όσο και σε ξενοδοχειακές μονάδες, κτίρια γραφείων, τράπεζες, εκκλησίες, προσφέροντας μοναδικό design. 

            Οι επιλογές εφαρμογής των υλικών, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στις επενδύσεις επιφανειών. Αντιθέτως, η τοποθέτηση γρανιτών, χαλαζιών και μαρμάρων σε πάγκους κουζίνας και μπάνιου αλλά και με την μορφή κατασκευής νεροχυτών, προσδίδουν κομψότητα και στυλ στο χώρο σας. Η ποικιλομορφία των φυσικών χρωμάτων των υλικών συμβάλλει ώστε να δημιουργείται η κατάλληλη ατμόσφαιρα προσδίδοντας θαυμάσια αποτελέσματα και καλύπτοντας τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών.

            Πλεονεκτήματα του μαρμάρου, γρανίτη, χαλαζία και της πέτρας είναι και η δυνατότητα επένδυσης τζακιού. Η διακόσμηση τζακιού από φυσική πέτρα χρονολογείται ήδη από την εποχή της Αναγέννησης. Σήμερα, όλα τα παραπάνω υλικά αποτελούν πλέον τα βασικά υλικά επένδυσης τζακιών, δίνοντας εντυπωσιακές κατασκευές που συνδυάζονται εξαιρετικά με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου, δημιουργώντας ένα υπέροχο εσωτερικό σύνολο.

            Σημαντική άνθιση σημειώνει, τα τελευταία χρόνια, η επιλογή μαρμάρου για την κατασκευή πισινών, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου. Πρόκειται για ένα κομμάτι που απαιτεί ιδιαίτερη μελέτη κατά τη διαδικασία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μιας κατασκευής, είτε αυτή αφορά επαγγελματικούς χώρους, είτε υπηρεσίας αθλητισμού και υγείας είτε ακόμα και ιδιωτικές κατοικίες. Έτσι, λόγω των ιδιαίτερων τεχνικών χαρακτηριστικών του μαρμάρου, αυτό χαρακτηρίζεται ως ένα από τα βασικότερα δομικά υλικά για την κατασκευή επιχειλίων και σχαρών πισίνας, εξασφαλίζοντας ποιοτική αναβάθμιση και διαχρονικότητα.

            Μία νέα διακοσμητική πρόταση που συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές είναι τα διακοσμητικά και έπιπλα από μάρμαρο, γρανίτη και χαλαζία. Είναι γνωστό ότι χάρη στο πλούσιο χρωματολόγιο των υλικών, αυτά μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με χρώματα άλλων υλικών όπως για παράδειγμα το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί, παρουσιάζοντας θαυμάσια αποτελέσματα. Παραδείγματα τέτοιων αποτελούν τα τραπέζια, οι βιβλιοθήκες, οι καθρέφτες, φωτιστικά, αγιογραφίες και πολλά ακόμα καλλιτεχνήματα και διακοσμητικά, προσαρμοσμένα στις επιθυμίες και ανάγκες του καταναλωτή.

 Έτσι, λειτουργώντας με βάση την αγάπη μας για το υλικό και την πείρα και την τεχνογνωσία μας, κατασκευάζουμε και προσφέρουμε ειδικά δημιουργήματα και κατασκευές υψηλής ποιότητας και αισθητικής αξίας, καθώς επίσης και επενδύσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, δίνοντας αριστοκρατικό αέρα και πολυτελή ομορφιά στο χώρο σας.

Επένδυση πάγκου κουζίνας με πλάτη από μαύρο φυσικό γρανίτη.

Πάγκοι κουζίνας – Μπάνια

Επένδυση τζακιού

Κατασκευή πισίνας ( επιχείλια, σχάρες και υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο, δάπεδο δηλαδή) από φυσικό λευκό μάρμαρο.

Πισίνες

Επένδυση σκάλας από λευκό μάρμαρο

ΣΚΑΛΕΣ

Δάπεδα

Ειδικές κατασκευές

Αγιογραφίες

Μνημεία - Ταφικά

επένδυση επαγγελματικού χώρου από πωρόλιθο.

Διακοσμητικές επιλογές

Πέτρες