Η λέξη «μάρμαρο» ετυμολογείται από την αρχαιοελληνική «μάρμαρος» που σημαίνει «λαμπερός λίθος», χάρη στην μοναδική ομορφιά και λάμψη που προσδίδει σε κάθε χώρο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που για τους περισσότερους, στο άκουσμα της λέξης δημιουργείται η εικόνα ενός διαχρονικού, σταθερού και αξιόπιστου υλικού. Μάλιστα, σε εποχές δύσκολες και απαιτητικές όπως η σημερινή, η διάρκεια στον χρόνο, η κατασκευαστική ασφάλεια και το χαμηλό κόστος εφαρμογής και συντήρησης των οικοδομικών υλικών, είναι εξέχουσας σημασίας. Για τον λόγο αυτό, και όχι μόνο, το μάρμαρο διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προτιμήσεις των αρχιτεκτόνων, διακοσμητών και του καταναλωτικού κοινού. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους αγαπημένους μας τρόπους για να ενσωματώσετε το μάρμαρο στο χώρο σας, δίνοντάς του πνοή πολυτέλειας.

1. Μαρμάρινες επιφάνειες

Ακολουθείστε το παράδειγμα της αρχαίας αρχιτεκτονικής και αντικαταστήστε τις βαμμένες, με ταπετσαρία ή με μοκέτα επιφάνειες με μάρμαρο. Επενδύστε τους τοίχους σας και το δάπεδό σας επιλέγοντας μαρμάρινες επιφάνειες. Οι σκούρες αποχρώσεις μεταδίδουν την κομψότητα και τον δυναμισμό στο χώρο, ενώ οι ανοιχτόχρωμες και γήινες επιφάνειες δεν είναι παρά αναζωογονητικές, εκπέμπουν οικειότητα και δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερης ευρυχωρίας.

2. Μαρμάρινες αρχιτεκτονικές κατασκευές

Οι όμορφες σκάλες, τα τζάκια, τα χτιστά μπάνια αντανακλούν απευθείας μία πολυτέλεια. Είναι γεγονός πως η εφαρμογή μαρμάρου σε διάφορες κατασκευές μπορεί να δώσει  αριστοκρατική όψη σε κάθε χώρο. Η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σας επιτρέπει να παίξετε με σχήματα και γεωμετρίες από τα πιο παραδοσιακά έως τα σύγχρονα, από κρύες έως ζεστές αποχρώσεις.

3. Μαρμάρινα έπιπλα

Μοντέρνα και ξεχωριστά έπιπλα και αξεσουάρ επίπλωσης από μάρμαρο μπορούν να εμπλουτίσουν το χώρο σας με μία πρωτότυπη πινελιά χάρη στις μοναδικές του αποχρώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το μάρμαρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε τραπέζια, φωτιστικά, δίσκους, ρολόγια, κορνίζες, πίνακες, ράφια και άλλα διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα και κατασκευές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Οι χρήσεις του, επομένως, είναι απεριόριστες χάρη στην ευελιξία του υλικού και αποτελεί την μέγιστη ικανοποίηση να αναζητάτε νέους, καινοτόμους τρόπους να εντάξετε στη σύγχρονη ζωή σας ένα τόσο διαχρονικό υλικό.

4. Μαρμάρινες κολόνες

Αν επιθυμείτε να δώσετε μία πιο αριστοκρατική πνοή στο σπίτι σας, ενώ ταυτόχρονα αγαπάτε την κλασική αρχιτεκτονική, ιδανική επιλογή αποτελεί η επένδυση των στύλων σας με μάρμαρο. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσετε μία άψογη εσωτερική διακόσμηση και αισθητική. Η επιλογή των αποχρώσεων, βέβαια, παίζει σημαντικό ρόλο στο κλίμα του χώρου που θέλετε να δημιουργήσετε. Εάν επιθυμείτε το σπίτι σας να εκπέμπει οικειότητα και ηρεμία, θα επιλέξετε γήινες αποχρώσεις. Αντιθέτως, για ένα πιο επιβλητικό αποτέλεσμα με δυναμικό χαρακτήρα, οι σκούρες αποχρώσεις μαρμάρου είναι καταλληλότερες.

5. Μαρμάρινος πάγκος κουζίνας

Πολύ συχνά συναντούμε κουζίνες, ο πάγκος των οποίων έχει επενδυθεί με μάρμαρο. Λόγω της ποικιλίας των χρωμάτων και σχεδίων και χάρη στην μοναδικότητα του υλικού, το μάρμαρο είναι κατάλληλο τόσο για μοντέρνους όσο και για πιο κλασικούς χώρους. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πως λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του, το μάρμαρο είναι ευαίσθητο ως προς την απορροφητικότητα. Με το σωστό φινίρισμα, ωστόσο, και την απαραίτητη φροντίδα, η εκλεπτυσμένη αισθητική και η λάμψη που προσφέρει στο χώρο δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα άλλο υλικό.

 

Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες επιλογές!